İstanbul Kitap Fuarı 17 – 25 Kasım 2012

31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın başlamasına az bir zaman kaldı. Fuar daha başlamadan adından söz ettiriyor. Bu yıl 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuar etkinlikler ile oldukça renkli geçecek. İmza günleri, söyleşiler, ödül törenleri, okumalar ile 31. İstanbul Kitap Fuarı, 2012 yılının en kapsamlı kitap fuarlarından birisi olmaya hazırlanıyor.

Ankara’da yaşayan biri olarak her yıl burada düzenlenen kitap fuarına katılmaya çalışıyorum ve fuarın yetersizliği iyi bir okur olarak beni üzüyor. Katılan yayınevlerinin azlığı, imza günleri ve söyleşilerdeki görülmek istenen kişilerin olmayışı fuarı malesef hayal kırıklığı haline getiriyor. Ancak İstanbul Kitap Fuarı’nın programına baktığım zaman yayınevlerinin kalitesi, tanınmış ve toplumun beğenesini ve sevgisini kazanmış yazarların katılması, söyleşilerin ve diğer etkinliklerin bolluğu beni memnun ediyor.

İstanbul Kitap Fuarı’nın 2012 Onur Yazarı Gülten Dayıoğlu olarak seçilmiş. Çocuk ve Gençlik Edebiyatı’nın en önemli isimlerinden biri olan Gülten Dayıoğlu’nun katılımıyla birçok etkinlik düzenlenecek çocuklar için. Yazar, panel ve söyleşiler ile fuar süresince orada olacak.

Konuk ülke olarak ise Hollanda seçilmiş. Hollanda’dan birçok yayınevi ve konuk yazarlar çağrılmış. Yine çocuklar için birçok etkinlik düzenlenecek.

31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 17 – 25 Kasım 2012 tarihleri boyunca TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde.

Fuarın ziyaret saatleri;

17 – 24 Kasım 2012 tarihlerinde 10.00 – 20.00

25 Kasım 2012 tarihinde 10.00 – 19.00

TÜYAP’ta kurulan fuar için ücretsiz servisler ayarlanmış, servislerin kalkış alanları ve saatleri için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 2012 Etkinlik Programı’na ulaşmak için tıklayınız.

Fuarla ilgili ayrıntılı bilgi için fuarın web sitesi; http://www.istanbulkitapfuari.com/

fuarın Facebook sayfası; http://www.facebook.com/istanbulkitapfuari

fuarın Twitter sayfası; http://www.twitter.com/kitapfuari

Fuara giriş 5 TL olarak belirlendi. Öğrenci, öğretmen ve emeklilerden fuar için giriş ücreti alınmayacak.